CRESC TAXELE! SCHIMBĂRI MAJORE pentru români. Se modifică din nou pragul de CAS şi CASS. Ce veţi plăti de acum

Postat la 12 octombrie 2018 752 afişări

Anunţul, confirmat recent de Ministrul Muncii – Lia Olguţa Vasilescu, va duce la creşterea pragului pentru contribuţiile la pensii (CAS) şi la sănătate (CASS) pentru contribuabili ce obţin venituri din activităţi independente care în prezent sunt raportate în prezent la un salariu minim pe economie.

CRESC TAXELE! SCHIMBĂRI MAJORE pentru români. Se modifică din nou pragul de CAS şi CASS. Ce veţi plăti de acum

Ministrul Muncii a confirmat, recent, că de la 1 ianuarie 2019, salariul minim brut pe economie va creşte de la 1.900 de lei la 2.050 de lei. Astfel, obligaţia de a plăti contribuţii sociale este stabilit în funcţie de salariul minim brut.

 

De la 1 ianuarie 2019, pragul pentru calcularea CAS şi CASS va creşte de la 22.800 lei la 24.600 de lei, prin creşterea salariului minim brut de la 1.900 de lei la 2.050 de lei.

 

Peroanele care obţin venituri din activitati independente sunt: PFA – Persoana fizica autorizata, II – Intreprindere individuala, IF – Intreprindere Familiala, PFI – Persoane Fizice Independente, Profesii Liberale, Toate activitatile economice, organizate sub alte forme, care aplica regulile contabilitatii in partida simpla, impozitate in sistem real sau la norma de venit.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.