Creatorul de modă al celebrităţilor cu o avere uriaşă, deşi s-a retras de 17 ani

Autor: Ioana Guruţă Postat la 04 septembrie 2020 43 afişări

Valentino Clemente Ludovico Garavan este un creator de modă celebru care s-a retras în urmă cu 17 ani. El are o avere colosală estimată la 1,5 miliarde de dolari.

Creatorul de modă al celebrităţilor cu o avere uriaşă, deşi s-a retras de 17 ani

Valentino a conceput haine pentru numeroase celebrităţi, inclusiv rochia de mireasă a lui Jackie Kennedy.

Designerul italian şi-a fondat brandul în 1960 cu producţia realizată la Roma şi cu sediul central la Milano. El şi-a lansat prima colecţie în 1962 la Florenţa. De-a lungul timpului, a lucrat pentru numeroase celebrităţi.

Valentino a creat rochia de mireasă pentru Jackie Kennedy, care i-a fost şi muză. Colecţiile sale de rochii roşii au fost realizate după întâlnirea cu Diana Vreeland, redactorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue care i-a mărturisit că este îndrăgostită de culoarea roşie. Rochia roşie Valentino este simbolul brandului italienesc. Colecţiile lui Valentino au înnebunit celebrităţile din întreaga lume care erau dornice să pună mâna pe cele mai noi creaţii.

În 1998 şi-a vândut imperiul unui grup de investitori, iar din 2012 casa de modă a trecut sub conducerea familiei regale din Qatar, însă Valentino a decis ca Pierpaolo Piccioli să fie Directorul Creativ care se ocupă şi în prezent de brand. Pe 23 ianuarie 2008 Valentino Garavani a avut ultima prezentare la Paris unde Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Karolina Kurkova şi multe alte modele de succes au venit să îl susţină.

Deşi s-a retras de foarte mult timp, designerul este foarte bogat. Potrivit The Richest, Valentino are o avere estimată de peste 1,5 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
valentino,
avere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.