Costul impus de a doua perioadă de carantină: Una dintre cele mai puternice economii europene poate suferi un declin de 6% în ultimul trimestru al anului

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 noiembrie 2020 72 afişări

Costul impus de a doua perioadă de carantină: Una dintre cele mai puternice economii europene poate suferi un declin de 6% în ultimul trimestru al anului

În funcţie de durata actualei perioade de carantină, economia franceză – a doua din zona euro – poate suferi o contracţie cuprinsă între 2,5% şi 6% în ultimul trimestru din 2020, a declarat agenţia naţională de statistică Insee, conform Agence France-Presse.

Spre sfârşitul lunii septembrie, agenţia a declarat că produsul intern brut (PIB) al ţării va scădea cu 9-10% până la sfârşitul anului.

Guvernul a impus în urmă cu trei săptămâni a doua perioadă de carantină din 2020, pe măsură ce numărul de spitalizări şi decese cauzate de coronavirus continuă să crească.

Restricţiile nu sunt la fel de stricte ca în primăvară, iar Insee estimează că impactul economic va fi mai slab.

Însă având în vedere faptul că restaurantele sunt închise, iar călătoriile sunt reglementate în mod constant, sectorul ar putea raporta o scădere activităţii de peste 60% în noiembrie. Cel mai probabil, industria entertainmentului va înregistra o contracţie de 40%, potrivit agenţiei de statistică.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
franta,
declin,
restrictii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.