Costul de finanţare al Greciei a scăzut înaintea întâlnirii de la Riga

Autor: Florentina Dragu Postat la 24 aprilie 2015 45 afişări

Costul de finanţare al Greciei a scăzut vineri înaintea întâlnirii miniştrilor de Finanţe ai statelor din zona euro de la Riga, în Letonia, deşi majoritatea analiştilor nu anticipează încheierea unui acord prin care guvernul elen să poată accesa noi fonduri din împrumutul extern de 240 miliarde euro.

Randamentul obligaţiunilor elene pe doi ani a scăzut pe pieţele financiare internaţionale cu 110 puncte de bază, la 23,63%, în timp ce costul finanţărilor pe 10 ani s-a redus cu 83 puncte de bază la 12,04%, transmite MarketWatch.

În jurul orei 13:30, principalul indice al bursei de la Atena era în urcare cu 3,24%.

Miniştri Finanţelor din zona euro se întâlnesc vineri la Riga pentru a discuta situaţia Greciei, ţară care în scurt timp ar putea să rămână fără lichidităţi pentru plata obligaţiilor financiare.

Statul elen mai poate accesa o tranşă în valoare de 7,2 miliarde de euro din programul de ajutor financiar în valoare de 240 de miliarde de euro încheiat în 2010 cu FMI, UE şi BCE, însă creditorii ţării au condiţionat acordarea banilor de adoptarea unor reforme de austeritate.

Miniştrii din zona euro au cerut de mai multe ori guvernului elen să revizuiască lista de reforme trimisă la Bruxelles, argumentând că măsurile propuse nu sunt suficient de concrete.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
OBLIGAŢIUNI,
/actualitate/costul-de-finantare-al-greciei-a-scazut-inaintea-intalnirii-de-la-riga-14150065
14150065
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.