Coşmarul locurilor de parcare din Bucureşti: Cum am ajuns să cheltuim şi 12.000 de euro pe un loc de parcare

Postat la 04 decembrie 2017 156 afişări

Investitorii privaţi au reprezentat principala sursă de noi locuri de parcare în ultimii 27 de ani, pe măsură ce Primăria Capitalei a realizat o singură parcare subterană în ultimul sfert de veac, şi aceea în parteneriat public-privat.

Coşmarul locurilor de parcare din Bucureşti: Cum am ajuns să cheltuim şi 12.000 de euro pe un loc de parcare

Dacă cele mai multe centre comerciale şi malluri oferă acces gratuit clienţilor, iar birourile percep chirie lunară, cei mai mulţi constructori de locuinţe aleg să vân­dă separat locul de parcare, iar în Capitală acesta costă în­tre 3.000 de euro pentru un loc la suprafaţă în sudul Bucu­reş­tiului, la 10.000-15.000 de eu­ro unul subteran în zona cen­trală sau cea de nord.

 

În jurul Capitalei sunt dez­voltatori care oferă „gratu­it“ locul de parcare, însă acest gratuit poate însem­na de cele mai multe ori că blocul nu are suficiente locuri, iar proprie­ta­rii să-şi împartă singuri parca­rea, iar astfel de situaţii se în­tâl­nesc în zone precum Popeşti-Leordeni.

 

De partea cealaltă, dezvoltatorii serioşi vând locul de parcare cu intabulare, cadastru, schiţă, întocmai precum orice teren.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.