Corul Madrigal inaugurează, duminică, seria Concertelor de la miezul nopţii de la Festivalul Enescu

Autor: Dorina Călin Postat la 27 august 2015 43 afişări

Corul Naţional de Cameră Madrigal - "Marin Constantin" va deschide seria Concertelor de la miezul nopţii, din cadrul celei de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu", duminică, de la ora 22.30, pe scena Ateneului Român.

Celebrul ansamblu este prezent pe scena celui mai mare festival românesc de muzică clasică încă de la ediţia din 1967, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Ansamblul coral susţine un program de muzică sacră şi profană, intitulat "Ars Nova şi Renaştere" de la baladele lui Guillaume Machaut la madrigalele lui Claudio Monteverdi, din program făcând parte şi ansamblul transilvan Codex.

"Revenim de fiecare dată cu bucurie pe scena Ateneului Român, mai ales într-un context atât de special, cum este Festivalul Internaţional «George Enescu». Participarea la cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România ne onorează", a declarat Anna Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal - "Marin Constantin".

Considerat a fi un adevărat brand cultural de ţară, Festivalul duce mai departe valorile în care credea George Enescu: creativitate, generozitate şi implicare.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura între 30 august şi 20 septembrie şi va aduce în Capitală artişti şi formaţii de nivel mondial care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, găzduind 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CORUL MADRIGAL,
ENESCU,
/actualitate/corul-madrigal-inaugureaza-duminica-seria-concertelor-de-la-miezul-noptii-de-la-festivalul-enescu-14691089
14691089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.