Coreea de Nord "probabil va participa" la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud-presa niponă

Autor: Mircea Olteanu Postat la 06 ianuarie 2018 107 afişări

Reprezentantul Phenianului la Comitetul Olimpic Internaţional a declarat că "probabil" Coreea de Nord va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 de la Pyeongchang, Coreea de Sud, informează site-ul agenţiei Dpa, citând agenţia japoneză de presă Kyodo.

Oficialul nord-coreean Chang Ung a făcut acest anunţ la aeroportul internaţional de la Beijing. Se crede că Chang urmează să plece de la Beijing în Elveţia, unde ar urma să discute cu oficialii Comitetului Olimpic Internaţional în legătură cu participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice, a mai informat agenţia de presă Kyodo.

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, s-a oferit să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud şi a declarat că speră ca acest eveniment să fie un "succes".

Ulterior, Seulul şi Phenianul au ajuns la un acord pentru a purta săptămâna viitoare discuţii la nivel înalt privind potenţiala participare a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, dar şi despre modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale.

Ministerul Unificării sud-coreean a precizat, vineri, că regimul de la Phenian a acceptat propunerea Seulului de a purta discuţii la nivel înalt pe data de 9 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE NORD,
JOCURI OLIMPICE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.