Coreea de Nord: Autorităţile acuză un cetăţean american că vrea să fie "al doilea Edward Snowden" - FOTO

Autor: Paula Rusanu Postat la 21 septembrie 2014 40 afişări

Americanul Matthew Todd Miller, în vârstă de 24 de ani, a fost arestat în luna aprilie a acestui an în Coreea de Nord, după ce şi-a rupt viza şi a cerut azil în ţara condusă de Kim Jong-un. Acum, autorităţile susţin că intenţia acestuia a fost de a intra în închisorile din Coreea de Nord, pentru a denunţa încălcarea drepturilor omului, informează CNN.

Matthew Todd Miller a fost judecat pentru "comiterea unei acţiuni ostile" şi a fost condamnat, săptămâna trecută, la şase ani de muncă silnică în Coreea de Nord.

Presa nord-coreeană a scris, sâmbătă, că Miller a plănuit totul pentru a câştiga notorietate, pentru a deveni "un nou Edward Snowden", scrie CNN.

Potrivit presei locale, Matthew Todd Miller a fost trimis la Phenian pentru a se infiltra în închisoare, ca parte a campaniei pe care Statele Unite o duc în defavoarea Coreei de Nord.

"El a recurs la acest gest în speranţa că va deveni faimos în lume, un al doilea Edward Snowden, printr-un act de huliganism. Infracţiunea comisă de Miller Matthew Todd are ca scop denigrarea Coreei de Nord", se arată în presa locală.

Alţi doi americani sunt deţinuţi în Coreea de Nord. Unul este Kenneth Bae, un american de origine coreeană, arestat în noiembrie 2012 şi condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a căutat să răstoarne regimul, potrivit justiţiei nord-coreene. Phenianul afirmă că Kenneth Bae, al cărui nume coreean este Pae Jun-ho, este un activist creştin evanghelist trimis în China în perioada 2006-2012 cu scopul de a crea "bazele complotului" şi a încuraja nord-coreeni să "comită acte ostile în vederea doborârii Guvernului, ducând concomitent o campanie de defăimare".

Al doilea este Jeffrey Edwards Fowle, care a intrat pe teritoriul nord-coreean la 29 aprilie şi a fost arestat la scurt timp după aceea pentru că a lăsat o biblie la hotel, potrivit autorităţilor. El ar fi încălcat în acest fel condiţiile acordării vizei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-autoritatile-acuza-un-cetatean-american-ca-vrea-sa-fie-al-doilea-edward-snowden-foto-13313889
13313889
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.