Coreea de Nord ar putea fi pusă pe lista statelor care sponsorizează terorismul. Acuzaţiile lansate de un expert american pe proble de securitate

Autor: Marian Avram Postat la 04 noiembrie 2017 50 afişări

Consilierul american pentru Securitate Naţională, H.R. McMaster, a declarat, vineri, că Washingtonul ia în considerare să pună Coreea de Nord pe lista SUA a statelor care sponsorizează terorismul, ca parte a strategiei SUA de a contracara ameninţările venite dinspre Phenian, relatează Fox News.

În cadrul unei conferinţe de presă, McMaster a precizat că Administraţia Donald Trump ia serios în considerare să pună Coreea de Nord pe lista SUA a statelor care sponsorizează terorismul.

”Este o opţiune pe care o luăm în considerare. Iar cabinetul preşedintelui analizează această posibilitate ca parte a strategiei ce vizează Coreea de Nord. Veţi afla mai multe de acest lucru în curând”, a declarat consilierul pentru Securitate Naţională.

McMaster a precizat că uciderea fratului vitreg al lui Kim Jong-un într-un aeroport din Malaezia reprezintă un act de terrorism, aspect ce ar putea duce la includerea Coreei de Nord pe lista SUA a statelor care susţin terorsimul pe care se mai regăsesc ţări precum Iran sau Siria.

Cu toate că autorităţile din Malaezia nu au ajuns la concluzia că asasinatul a fost efectuat de regimul de la Phenian, serviciile de informaţii din Coreea de Sud susţin că atacul a fost parte a unui plan efectuat de Kim Jong-un.

”Un regim care omoară pe cineva într-un aeroport public şi cu un lider despotic care îşi omoară fratele nu poate fi catalogat altfel. Este clar un act de terorism, abordare care caracterizează mai multe acţiuni (n.red.: ale Phenianului), a adăugat McMaster.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
COREEA DE NORD,
TERORISM

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.