Copil român de cinci ani, ucis într-un accident rutier la Paris. Autorităţile au deschis o anchetă pentru "omucidere involuntară agravată"

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 05 august 2015 95 afişări

Un copil român în vârstă de cinci ani a fost ucis într-un accident rutier marţi, pe bulevardul Ménilmontant, la Paris, în circumstanţe încă neelucidate, relatează postul TF1 în pagina electronică.

UPDATE 14:00 - Anchetă pentru "omucidere involuntară agravată", în urma accidentului de la Paris

Parchetul din Paris a deschis miercuri o anchetă pentru "omucidere involuntară agravată de un delict de fugă", după ce un copil român a fost ucis marţi în capitala franceză într-un accident de camionetă, al cărui şofer este fugar, relatează postul France Info în pagina electronică.

Serviciul Judiciar pentru Accidente din cadrul Prefecturii de Poliţie a Parisului a fost însărcinat cu această anchetă, deschisă de către Parchetul Parisului, potrivit postului.

Accidentul a avut loc la ora locală 14.30 (15.30, ora României), în Arondismentul 11. Copilul a fost izbit de o camionetă şi a murit pe loc, sub ochii mamei şi mătuşii sale.

Cele două femei au traversat primele o trecere de pietoni protejată, după care i-au făcut semn copilului să le urmeze. În timp ce traversa, copilul a fost izbit de o camionetă, a anunţat Prefectura de Poliţie din Paris.

Copilul a murit pe loc, în pofida eforturilor salvatorilor.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, şoferul şi pasagerul camionetei au fugit, pe jos, după ce au abandonat camioneta nu departe de locul accidentului. Camioneta nu era dată ca furată, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Primarul Parisului a transmis "sincere condoleanţe" familiei copilului

"Cei doi ocupanţi ai vehiculului au fugit după accident. Am încrede în serviciile de poliţie să-i reţină rapid, să-i identifice şi să-i audieze, pentru ca să fie stabilite cât mai rapid circumstanţele exacte ale acestei drame", a declarat Anne Hidalgo, citată într-un comunicat, în care a transmis condoleanţe familiei victimei.

Însă altă sursă din cadrul poliţiei subliniază că mai multe mărturii cu privire la accident sunt contradictorii, unii martori afirmând că furgoneta nu ar fi implicată în accident.

De asemenea, prefectura de poliţie a dezminţit că copilul fugea de o intervenţie a poliţiei vizând să disperseze vânzători stradali, aşa cum a scris presa. "Nu era nicio operaţiune de evacuare în curs", iar "copilul nu fugea, ci se deplasa către locul unde se aflau vânzătorii", a precizat serviciul de presă al prefecturii.

Ancheta a fost încredinţată Serviciului judiciar pentru accidente din cadrul prefecturii de poliţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
ROMÂN,
ACCIDENT
/actualitate/copil-roman-de-cinci-ani-ucis-intr-un-accident-rutier-la-paris-autoritatile-au-deschis-o-ancheta-pentru-omucidere-involuntara-agravata-14664825
14664825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.