Copil din Diaspora, mesaj pentru cei ce-i jignesc pe românii din străinătate: „ Nu înotăm în euroi. În spatele cadourilor se ascund lacrimi…Euroii se muncesc, domnilor!

Postat la 11 decembrie 2019 324 afişări

Copil din Diaspora, mesaj pentru cei ce-i jignesc pe românii din străinătate: „ Nu înotăm în euroi. În spatele cadourilor se ascund lacrimi…Euroii se muncesc, domnilor!

Mesajul unui copil pentru cei ce jignesc diaspora: „În străinătate nu înotăm în euroi. În spatele cadourilor se ascund lacrimi“

Mesajul copilului unor români care muncesc în străinătate pentru cei care „jignesc constant diaspora“. Tânărul Andrei spune că în spatele unei vieţi decente, se află multă muncă, dar mai ales lacrimi şi sacrificii.

„Să nu credeţi că în străinătate înotăm în euroi.

Euroii se muncesc, domnilor! Nu aleargă nimeni după tine cu un loc de muncă, nu-ţi oferă nimeni ceva doar pentru că ai zâmbet frumos şi frunte palidă. Când îţi iei viaţa de la capăt, trebuie să câştigi încrederea unor necunoscuţi, să te interesezi, să fii atent la ce semnezi, să citeşti de o mie de ori, să asculţi doamna de la un birou cu urechile ciulite, să cauţi în dicţionar cuvinte de care nu ai habar şi să-ţi controlezi frica, pentru că întotdeauna poţi,! De i-aşi strânge pe cei din ţară, mulţi ar spune că suntem norocoşi, că am avut parte de o viaţă bună, că avem tot ce ne-am dorit şi că SUNTEM NOROCOŞI, NENE!“, scrie Andrei Antonenco pe pagina de facebook Dreapta Liberală Diaspora Italia.

Fiind copil de emigranţi, el spune că părinii lui nu sunt „norocoşi“ pentru traiul decent pe care îl au, pentru că ei „n-au zile de odihnă, nu ştiu care-i dimineaţa şi care-i seară, nu ştiu ce înseamnă concediu sau vacanţă“.

„Norocoşi? Mă bufneşte râsul! Da, probabil am fost ajutaţi de multe ori de soartă, dar ştiţi ce contează? Voinţa şi munca depusă. Nu-mi este ruşine să o spun: ca un copil de emigranţi, simt că niciodată nu voi fi în stare să-i depăşesc pe ai mei, să fac mai mult decât ei! De ce? Simplu. Pentru că generaţia părinţilor mei este o generaţie de oameni cu voinţă!

N-au zile de odihnă, nu ştiu care-i dimineaţa şi care-i seară, nu ştiu ce înseamnă concediu sau vacanţă. Eu, copilul lor, am datoria de a le cumpăra un bilet pentru a-i trimite, forţat, într-o croazieră! Eu, copilul lor, ştiu cât au muncit pentru o viaţă mai bună şi ştiu că norocul a contat extrem de puţin“, scrie el pe pagina de Facebook, potrivit stiridiaspora.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
copil,
munca,
diaspora

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.