Copiii nu vor mai putea fi instituţionalizaţi înaintea vârstei de 3 ani, a decis Parlamentul

Autor: Alina Novaceanu Postat la 17 septembrie 2014 72 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 336 voturi ”pentru” şi o abţinere, proiectul de lege care prevede prelungirea de la 2 la 3 ani a vârstei copiilor care pot beneficia de plasament exclusiv în familia extinsă sau substitutivă, fiind interzis plasamentul acestora în regim rezidenţial.

Proiectul de lege iniţiat de către deputatul PSD Gabriela Podaşcă modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului în sensul prelungirii vârstei până la care copiii pot beneficia de plasament exclusiv în familia extinsă sau substitutivă, respectiv de la 2 la 3 ani, fiind interzis plasamentul acestora într-un serviciu de tip rezidenţial, cu excepţia copiilor cu vârstă de până la 3 ani cu handicap grav, cu dependenţă de îngrijiri în servicii de tip rezidenţial specializate.

Deputatul PSD Gabriela Podaşcă a afirmat că este necesar acest proiect de lege deoarece datele arată că acei copii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă riscul de a dezvolta tulburări sau întârzieri într-o varietate de domenii, iar cei care părăsesc instituţia şi sunt plasaţi în familie cu prioritate până la vârsta de 3 ani beneficiază de o dezvoltare mai bună.

Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LEGE,
COPII INSTITUŢIONALIZAŢI,
/actualitate/copiii-nu-vor-mai-putea-fi-institutionalizati-inaintea-varstei-de-3-ani-a-decis-parlamentul-13286701
13286701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.