Consumul de fructe proaspete poate reduce riscul bolilor de inimă

Postat la 29 aprilie 2016 67 afişări

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Oxford arată că efectul consumului de fructe proaspete poate fi asemănător cu cel obţinut în urma administrării de statine şi prezintă o diminuare semnificativă a riscului de accident vascular cerebral sau infarct miocardic, scrie CSID.

Consumul de fructe proaspete poate reduce riscul bolilor de inimă

În cel mai mare studiu de acest fel, cercetătorii au analizat obiceiurile alimentare a peste jumătate de milion de adulţi din China pentru a afla dacă dieta pe care o urmează poate fi asociată cu sănătatea inimii. Subiecţii au fost selectaţi tocmai pentru că un număr semnificativ de chinezi de vârsta a doua nu consumă deloc fructe proaspete, astfel că oamenii de ştiinţă au putut să discearnă mai uşor impactul decât în cazul statelor occidentale.

În urma cercetătorilor, aceştia au arătat că inclusiv consumul unui singur fruct în fiecare zi a scăzut riscul de a suferi un atac vascular cerebral sau un infarct miocardic cu o treime, pe o perioadă de şapte ani, cât timp s-a desfăşurat studiul, comparativ cu persoanele care nu mâncau fructe niciodată sau foarte rar.

Statinele au redus de asemenea riscul atacurilor de cord cu o treime, dar multe persoane se plâng de reacţiile adverse ale medicamentelor, precum durerile musculare şi oboseala, potrivit CSID.

Mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consumul-de-fructe-proaspete-poate-reduce-riscul-bolilor-de-inima-15277901
15277901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.