CONSULTĂRI între MApN şi MAI asupra proiectului de OUG referitor la pensiile militare

Postat la 02 august 2017 106 afişări

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că sunt în desfăşurare consultări între specialiştii MApN şi ai Ministerului Afacerilor Interne privind proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii pensiilor speciale.

CONSULTĂRI între MApN şi MAI asupra proiectului de OUG referitor la pensiile militare

"În acest moment, specialiştii Ministerului Apărării Naţionale şi cei ai Ministerului Afacerilor Interne continuă consultările şi pregătesc draft-ul actului normativ ce va fi discutat în cadrul Executivului, cele două ministere fiind co-iniţiatoare. Informaţiile potrivit cărora ministrul apărării naţionale nu ar semna proiectul ordonanţei de urgenţă sunt lipsite de fundament", transmite MApN.

Ministrul Afacerilor Interne a avut, miercuri, mai multe întâlniri cu reprezentanţii unor ministere pentru a discuta modificările aduse legii.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) susţinea sâmbătă : "în ceea ce priveşte o eventuală decizie a Guvernului care să limiteze această situaţie de ieşiri masive la pensie la vârste tinere din partea angajaţilor sistemului de sigurantă şi securitate naţională, MAI apreciază că o astfel de iniţiativă nu se poate face cu aplicare peste noapte, aşa cum susţin unii lideri sindicali. De altfel, MAI nu a iniţiat şi nu are un astfel de proiect în lucru. MAI apreciază ca orice posibile modificări în acest domeniu trebuie să ţină cont de interdicţiile, pericolele şi riscurile specifice funcţiilor pe care le îndeplinesc angajaţii din sistemul de ordine şi sigurantă publică".

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.