Consultanţii lui Trump, filmaţi în timp ce spuneau că dau mită şi se folosesc de prostituate pentru a-i constrânge pe adversarii politici

Postat la 20 martie 2018 63 afişări

O investigaţie realizată de jurnaliştii de la Channel 4 dezvăluie modul în care compania Cambridge Analytica a făcut, în secret, campanie pentru Donald Trump de jur împrejurul lumii. Şefii acesteia au fost filmaţi în timp ce vorbeau despre folosirea foştilor spioni, a carţilor de identitate false, despre mită şi prostituate, instrumente menite să-i asigure lui Trump victoria în scrutinul prezidenţial din SUA.

Consultanţii lui Trump, filmaţi în timp ce spuneau că dau mită şi se folosesc de prostituate pentru a-i constrânge pe adversarii politici

Directori din managementul de top al Cambridge Analytica - compania de gestionare baze de date care îşi arogă meritele pentru victoria magnatului în alegerile din 2016 - au fost filmaţi cu camera ascunsă în timp ce spuneau că pot să-i constrângă pe politicieni folosindu-se de mită şi de lucrătoare sexuale din Ucraina. Investigaţia sub acoperire a fost realizată de jurnaliştii de la Channel 4 News, iar aceştia au descoperit că directorul executiv Alexander Nix ştie şi afirmă răspicat în cercurile sale că firma britanică face în secret campanii în alegerile din întreaga lume. Acest lucru include operaţiuni derulate prin intermediul unor firme web obscure sau sub apanajul unor subcontractori.

Întrebat despre materialele scoase la iveală despre adversarii politici, Nix a răspund că ar putea "trimite nişte fete care să ajungă în casa candidatului", adăugând că femeile din Ucraina sunt "foarte frumoase" şi că această strategie "funcţionează foarte bine". 

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.