Construcţia din România, unică în Europa, care a fost ridicată in 1875 de către împăratul Franz Joseph

Postat la 11 august 2017 46 afişări

Colonada staţiunii Buziaş din parcul central, construită în 1875 de către împăratul Franz Joseph pentru celebra sa soţie – împărăteasa Sissi cu o lungime de peste 500 de metri, străbate parcul şi avea rolul de a o proteja de ploaie, soare sau ninsoare atât pe împărăteasă şi alaiul ei cât şi pe vizitatorii staţiunii care soseau aici din mai toate colţurile imperiului pentru tratamentul cu aerosoli, recomandaţi pentru astenii şi nevroze.

Construcţia din România, unică în Europa, care a fost ridicată in 1875 de către împăratul Franz Joseph

Întreaga structură făcea legătura între Izvorul Joseph, Hotelul Phoenix, Bazar şi Casino şi era construită din lemn, în stil bizantin, ornamentată din belşug.

Diferitele secţiuni se întălnesc în puncte cheie fiind unite de foişoare care impresionează atât prin dimensiuni cât şi prin dantelăria exuberantă specifică acelei perioade.

VEZI AICI GALERIA FOTO

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.