Consiliul IMM: Declaraţia unică fiscală nu simplifică procedurile, necesită efortul contribuabililor

Postat la 14 martie 2018 130 afişări

Noul mecanism fiscal propus prin lansarea Declaraţiei unice „nu este simplu şi necesită efort din partea contribuabililor”, a anunţat miercuri conducerea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România - CNIPMMR.

Consiliul IMM: Declaraţia unică fiscală nu simplifică procedurile, necesită efortul contribuabililor

„Deşi au fost aduse îmbunătăţiri importante, noul mecanism fiscal măreşte responsabilitatea contribuabilului, care singur trebuie să calculeze, să raporteze şi să plătească impozitul şi contributiile, cu mici excepţii, trecându-se de la sistemul de stabilire a sumelor de plată de catre ANAF, prin decizii de impunere, la sistemul de autoimpunere”, au arătat reprezentanţii CNIPMMR.

De asemenea, Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice „are un conţinut complex, respectiv 4 file, cu secţiuni şi subsecţiuni”. Iar termenul pentru definitivarea anului fiscal 2017 şi estimarea pentru 2018 „este foarte scurt, sub 3 luni - până la data de 15 iulie 2018, în condiţiile în care actul normativ încă nu este în vigoare”, au mai spus liderii patronali.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.