Consiliul Europei cere într-un raport combaterea rasismului şi intoleranţei în Ungaria

Autor: Ioana Bojan Postat la 10 iunie 2015 407 afişări

Consiliul Europei a cerut într-un nou raport combaterea rasismului şi intoleranţei în Ungaria, menţionând "discursul urii" prezent în tot spectrul politic şi un "climat de impunitate", relatează Euronews în pagina electronică.

Străinii care sosesc în Ungaria sunt avertizaţi prin panouri instalate în toată ţara să nu le ia locurile de muncă cetăţenilor ungari şi să respecte legislaţia, în conformitate cu o campanie antiimigraţie a Guvernului.

"Avem îngrijorări mari legate de discursul urii, vizând toate grupurile vulnerabile: imigranţi, romi, evrei, homosexuali, transsexuali etc. Avem probleme privind violenţa şi integrarea romilor (...), cu copii romi care merg la şcoli segregate", a declarat pentru Euronews Stephanos Stavros, membru al comisiei pentru combaterea rasismului din cadrul Consiliului Europei, care a ajutat la redactarea raportului.

Raportul subliniază că antisemitismul este foarte răspândit în cadrul partidului ungar de extremă-dreapta Jobbik, care a atras alegători de la partidul Fidesz al premierului Viktor Orban.

Raportul menţionează "materiale rasiste şi ură cibernetică" şi cere autorităţilor să pedepsească discursurile care promovează ura.

Postul de televiziune Echo TV este citat în raport ca un "infractor" în serie. Criticii afirmă că postul este preferat de neofascişti, acesta promovându-l în mod regulat pe liderul Jobbik, Gabor Vona.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COE,
UNGARIA,
RASISM
/actualitate/consiliul-europei-cere-intr-un-raport-combaterea-rasismului-si-intolerantei-in-ungaria-14436739
14436739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.