Consiliul Concurenţei a finalizat anul trecut 21 de investigaţii, amenzile totalizând 54 milioane de euro

Postat la 23 mai 2016 69 afişări

Consiliul Concurenţei a finalizat anul trecut 21 de investigaţii în domeniile energiei electrice, carburanţi şi telecomunicaţii, amenzile aplicate totalizând aproximativ 54 milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de anul 2014, a declarat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

Consiliul Concurenţei a finalizat anul trecut 21 de investigaţii, amenzile totalizând 54 milioane de euro

În acelaşi timp, Consiliul a iniţiat investigaţii asupra unor forme grave de fapte anticoncurenţiale, 62% dintre noile proceduri declanşate vizând posibile carteluri sau abuzuri de poziţie dominantă. Pe această zonă, odată cu finalizarea celor 21 de cazuri, durata medie a investigaţiilor privind posibile încălcări ale regulilor de concurenţă, aflate în curs la sfârşitul anului 2015, a scăzut cu 6 luni faţă de sfârşitul anului precedent, potrivit raportului de activitate prezentat luni de Bogdan Chiriţoiu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consiliul-concurentei-a-finalizat-anul-trecut-21-de-investigatii-amenzile-totalizand-54-milioane-de-euro-15361442
15361442
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.