Consilierul de strategie al BNR susţine că niciun partid nu poate să vândă aurul României, deoarece aparţine poporului, nu statului

Postat la 21 martie 2019 65 afişări

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al Băncii Naţionale a României (BNR), a susţinut, miercuri, că niciun partid nu poate să vândă aurul României, deoarece aparţine poporului, nu statului.

Consilierul de strategie al BNR susţine că niciun partid nu poate să vândă aurul României, deoarece aparţine poporului, nu statului

„Acum sunt discuţii despre aur şi se spun multe minuni în spaţiul public. Se spune că PSD ar vrea să aducă aurul în ţară ca să-l vândă. Aceasta este o poveste, chiar dacă ar gândi aşa nişte oameni din PSD: Haideţi să aducem aurul în ţară să îl vindem, asta nu se poate întâmpla în România, pentru că România este bolnavă de microbul aurului. Partidul care ar îndrăzi să vândă un gram de aur ar ieşi din istorie. Aşa ceva nu există. Deci, nu aceasta este problema aducerii aurului în ţară. Este doar o încercare de a şicana Banca Naţională”, a spus, miercuri, Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al Băncii Naţionale a României (BNR), în cadrul conferinţei „Stabilitatea financiară sub umbrela UE”.

 

Consilierul de strategie al BNR a susţinut că este un paradox deţinerea aurului de către BNR, pentru că instituţia este doar administratorul aurului României, iar proprietarul este poporul român.

 

„Nicio lege nu vorbeşte despre rolul statului ca proprietar al rezervei de aur de la Banca Naţională. Atunci, dacă Banca Naţională nu este şi nici statul nu este, ne mai uităm în Codul Civil şi vedem acolo un capitolaş intitulat Administrarea de bine, care înseamnă că administratorul are toate drepturile de proprietar, dar administrează această proprietate în numele statului român. Este interesantă aceată relaţie”, a subliniat Vasilescu.

 

Consilierul de strategie al BNR a subliniat că, în 1890, când s-a discutat, în Parlament, despre rolul instituţiei în administrarea rezervei de aur, s-au ţinut adevărate lecţii de economie politică. „Astăzi dezbaterea este fuşerită”, a caracterizat Vasilescu.

 

Rezerva de aur a României este 103,7 tone, reprezentând aproximativ 10% din rezervele internaţionale ale ţării noastre.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
aur,
bnr,
vanzare,
consilier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.