Conform unui nou studiu, obezitatea este o boală contagioasă

Postat la 31 ianuarie 2018 94 afişări

Cercetătorii americani de la University of Southern California şi RAND Corporation au aflat, în urma unui studiu, că obezitatea are mai multe trăsături cu bolile infecţioase decât ne-am imaginat până acum.

Conform unui nou studiu, obezitatea este o boală contagioasă

Noua cercetare s-a bazat pe ideea că fiind în societate, oamenii tind să copieze comportamentul celor din jur. Altfel spus, oamenii tind să „contracteze” comportamentul unui stil de viaţă nesănătos care duce la rândul său la un indice de masă corporală (IMC) ridicat, scrie Science Alert.

 

Studiul face parte dintr-un context mai larg, unde cercetătorii din întreaga lume acordă din ce în ce mai multă atenţie modurilor în care interacţiunile sociale afectează sănătatea. Fumatul este probabil cel mai elocvent exemplu, unde anturajul poate determina începutul consumului de ţigări pentru un anumit individ.

 

În cazul obezităţii, dovezile au fost dificil de găsit, întrucât comportamentul poate fi influenţat de diverşi factori, iar specialiştii au avut sarcina de a-i reduce şi a-i izola. De aceea, studiul a fost realizat cu ajutorul grupurilor sociale restrânse şi relativ izolate, anume familiile care trăiesc împreună în bazele militare.

 

Folosind date de la Military Teenagers' Environments, Exercise, and Nutrition Study (M-TEENS), cercetătorii au analizat detaliile a 1.111 de adolescenţi şi a peste 1.300 de părinţi care au ales să stea alături de o rudă într-una dintre cele 12 baze militare din Statele Unite.

 

Măsurătorile IMC-ului au determinat că aproximativ un sfert dintre părinţi şi adolescenţi sunt supraponderali sau chiar obezi. Mai important, s-a găsit că familiile de militari care au ales să stea alături de ruda lor sunt mai predispuşi la un IMC mai ridicat decât cei care nu.

 

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.