CONFLICTELE DIN UCRAINA: Patru persoane au fost ucise într-un ATAC la Slaviansk. Rusia se declară "indignată". Separatiştii proruşi cer Rusiei să le livreze arme

Postat la 21 aprilie 2014 29 afişări

Patru persoane - trei militanţi proruşi şi un atacant - au fost ucise duminică dimineaţa într-un atac armat în apropiere de Slaviansk, în estul Ucrainei, a declarat un reprezentant local al separatiştilor pentru jurnalişti. Premierul interimar ucrainean Arseni Iaţeniuk şi-a exprimat indignarea după ce în estul Ucrainei au fost distribuite manifeste antisemite, şi a cerut ca "aceşti nemernici" să dea socoteală în justiţie.

CONFLICTELE DIN UCRAINA: Patru persoane au fost ucise într-un ATAC la Slaviansk. Rusia se declară "indignată". Separatiştii proruşi cer Rusiei să le livreze arme

UPDATE 19:45 Separatiştii proruşi din estul Ucrainei cer Rusiei să le livreze arme

Separatiştii proruşi de la Slaviansk, unul dintre fiefurile acestora în estul Ucrainei, au cerut duminică Rusiei să le livreze armament şi au ameninţat că-l vor împuşca pe ministrul ucrainean de Interne, care a anunţat că vizitează aceste regiuni, relatează AFP.

"Guvernului lui Vladimir Vladimirovici (Putin) (...) îi cerem ajutorul. Dacă nu ne puteţi trimite forţe de menţinerea păcii, livraţi-ne arme", a declarat în faţa presei Viaceslav Ponomorev, primarul autoproclamat al acestui oraş încercuit de grupuri de "autoapărare".

Cu câteva ore mai înainte el i-a cerut preşedintelui rus să mobilizeze asemenea trupe cu scopul de a "apăra populaţia paşnică" de forţele ucrainene.

"Pentru moment Rusia nu a răspuns" acestui apel, a precizat el, ulterior.

"Avem nevoie de arme, nu avem suficiente", deoarece "ei (militarii ucraineni) au aviaţie şi blindate", a declarat Ponomarev, adăugând că nu are "niciun contact direct" cu Moscova.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucidere,
livrare,
arme
/actualitate/conflictele-din-ucraina-patru-persoane-au-fost-ucise-intr-un-atac-la-slaviansk-rusia-se-declara-indignata-separatistii-prorusi-cer-rusiei-sa-le-livreze-arme-12498373
12498373
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.