Concurenţa în sectorul telecomunicaţiilor, în continuă creştere

Postat la 20 septembrie 2017 498 afişări

Consiliul Concurenţei consideră că ANCOM a utilizat corect instrumentele concurenţiale în identificarea pieţelor corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în fiecare reţea publică de telefonie, cât şi a concurenţilor cu putere semnificativă pe aceste pieţe.

Concurenţa în sectorul telecomunicaţiilor, în continuă creştere

Autoritatea de Concurenţă a analizat proiectul privind identificarea pieţelor relevante din sectorul comunicaţiilor electronice corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe şi, respectiv, la puncte mobile şi a constatat că analiza situaţiei, realizată de ANCOM, este fundamentată pe principiile legislaţiei naţionale şi europene din domeniul concurenţei.

Datele şi informaţiile transmise autorităţii de concurenţă de către ANCOM, dar şi de către operatorii de telefonie, relevă o îmbunătăţire a mediului concurenţial pe pieţele serviciilor de comunicaţii electronice mobile, în particular în cazul serviciilor de telefonie mobilă, ca urmare a reducerii MTR (Mobile termination rate) operată la 1 aprilie 2014, se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.