Concediata pentru un mesaj pe Facebook. Unde a gresit?

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 06 aprilie 2011 45 afişări

O angajata a bancii Loyds Banking Group a fost concediata pentru un mesaj scris pe Facebook in care compara veniturile proprii cu cele ale sefului companiei.

Stephanie Bon (37 de ani), angajata in departamentul de resurse umane al bancii, a publicat pe Facebook un mesaj despre diferenta intre salariul ei si cel al noului director executiv de la Loyds Banking Group. "Noul CEO al LBG castiga 4.000 de lire pe ora. Eu castig 7 lire. Asa este corect", a fost mesajul publicat de Bon pe pagina personala de pe Facebook.

Mesajul pare cat se poate de rezonabil, mai ales ca angajata nu critica aceasta diferenta de venituri, insa nu a fost interpretat asa de angajatori, iar Stephanie Bon a fost prin urmare concediata.

Antonio Horta-Osorio, directorul executiv in cauza, a fost angajat de banca pentru un salariu de 13,5 milioane de lire sterline, la care se adauga si bonusuri si alte beneficii.

"Nu pot sa cred ca am fost tratata astfel pentru un mesaj care reprezinta in esenta o conversatie cu prieteni din afara cercului profesional. Eram la o cafea cu o prietena cand am vazut stirea despre noul sef. Iar mesajul n-a ramas decat pentru cateva ore", justifica Bon.

Argumentul principal al angajatei este ca nu a dezvaluit pe Facebook informatii confidentiale, cu atat mai mult cu cat salariul noului CEO era difuzat la stiri, insa superiorii ei n-au vazut lucrurile la fel.

"Sefa meu directa m-a intrebat de ce scriu astfel de lucruri si apoi mi-a spus ca este foarte dezamagita", sustine Bon.

Oficialii bancii au declarat ca plecarea angajatei din companie nu are nicio legatura cu mesajul de pe Facebook, ci cu faptul ca "a fost angajata pe termen scurt, iar proiectul la care lucra urma sa se incheie in curand, motiv pentru care a primit preavizul", conform unui purtator de cuvant al Loyds Banking Group. "De-abia dupa aceea s-a aflat si de mesajul publicat de aceasta pe Facebook", a adaugat acesta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/concediata-pentru-un-mesaj-pe-facebook-unde-a-gresit-8134048
8134048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.