Comuna din România în care nimeni nu poate construi o casă fără avizul Ministerului Culturii. Comoara pe care se află localitatea

Postat la 06 septembrie 2017 652 afişări

Locuitorii comunei Dobrosloveni din judeţul Olt care vor să-şi construiască o casă trebuie să solicite avizul Ministerului Culturii, pentru că un sat întreg se află pe un sit arheologic ce se întinde pe 340 de hectare. În caz contrar, aceştia riscă dosare penale.

Comuna din România în care nimeni nu poate construi o casă fără avizul Ministerului Culturii. Comoara pe care se află localitatea

În satul Reşca, din comuna Dobrosloveni, au fost descoperite foarte multe obiecte antice, aici fiind amplasată fosta capitală a provinciei Dacia Manvensis, Romula Malva.

Consilierul superior din cadrul Direcţiei de Cultură Olt, Laurenţiu Comănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că situl arheologic din satul Reşca se întinde pe toată localitate şi pe extravilanul acesteia. El a explicat că cei care vor să construiască trebuie să obţină aviz de la Ministerul Culturii, altfel riscă chiar dosare penale.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.