Companiile petroliere: OUG 114 are impact negativ asupra bugetului, piaţa gazelor nu va mai exista

Postat la 26 februarie 2019 62 afişări

OUG 114/2018 va duce la scăderea contribuţiilor la buget, peste 2,2 miliade de lei anual, iar piaţa concurenţială a gazelor din România va înceta în cele din urmă să existe până în 2022, arată un studiu realziat de compania de consultanţă Deloitte şi prezentat de ROPEPCA.

Companiile petroliere: OUG 114 are impact negativ asupra bugetului, piaţa gazelor nu va mai exista

Altte efecte vor fi, conform comunicatului Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), perturbarea concurenţei pe piaţa de gaze naturale, eşecul încercării de a proteja consumatorii casnici, precum şi posibilitatea ca autorităţile europene să declanşeze o investigaţie pentru potenţialul ajutor de stat acordat consumatorii industriali.

 

Studiul a confirmat estimarea efectului negativ direct asupra bugetului de stat de peste 2,2 miliade de lei anual, pe care ROPEPCA a semnalat-o în ultimul comunicat de presă pe marginea acestui subiect.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
gaze,
oug,
buget,
impact

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.