Companiile estimează creşteri pentru industrie, comerţ şi construcţii, până în aprilie - sondaj INS

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 27 februarie 2015 65 afişări

Managerii companiilor estimează pentru perioada februarie - aprilie 2015 o tendinţă de creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare, în comerţul cu amănuntul, pentru care se preconizează şi majorări de preţuri, şi în construcţii, singurul sector unde se prevăd noi angajări, arată INS.

Astfel, în cadrul anchetei de conjunctură din luna februarie 2015, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +15%), o relativă stabilitate a preţurilor produselor industriale (sold conjunctural +2%) şi a numărului de salariaţi (soldul conjunctural +3% pe total industrie prelucrătoare).

În activitatea de construcţii se va înregistra o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11%), a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +8%), precum şi a personalului(sold conjunctural +7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +2%).

Pentru comerţul cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%), a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +12%) şi a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +10%). Numărul angajaţilor va fi stabil (sold conjunctural +2%).

De asemenea, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%), trend urmat şi de numărul de salariaţi (sold conjunctural +5%) şi de preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor (sold conjunctural -1%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MANAGERI,
SONDAJ,
INS
/actualitate/companiile-estimeaza-cresteri-pentru-industrie-comert-si-constructii-pana-in-aprilie-sondaj-ins-13903761
13903761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.