Companiile aeriene îşi trimit angajaţii în concediu, după ce mai multe curse au fost suspendate

Postat la 01 martie 2020 44 afişări

Companiile aeriene îşi trimit angajaţii în concediu, după ce mai multe curse au fost suspendate

Emirates Group, una din cele mai mari companii aeriane din lume, încurajează personalul să îşi ia concediu, iar motivul principal este cererea scăzută de călătorii cauzată de coronavirus, conform Bloomberg.

Într-un e-mail intern văzut de sursa citată scrie că se observă o "încetinire a afacerilor şi o nevoie de flexibilitate în modul de lucru". În plus, angajaţii sunt rugaţi să ia în considerare un viitor concediu neplătit sau plătit sub salariul normal.

Emirates a anulat o mare parte din zborurile către China şi a suspendat operaţiunile către Iran, epicentre ale coronavirusului.

Nici alte companii nu stau bine la acest capitol. Turkish Airlines a suspendat toate cursele spre Italia, în timp ce operatorul american United Airlines oferă piloţilor o lună de concediu cu plată redusă din cauza anulării zborurilor.

Totodată, United a suspendat toate zborurile pe ruta New York - Milano după ce Departamentul american de stat a ridicat alerta de călătorie spre nordul Italiei.

Companiile aeriene internaţionale sunt aşteptate să piardă aproape 30 de miliarde de dolari în venituri anul acesta din cauza scăderii cererilor de zbor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
concediu,
suspendare,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.