Companiile aeriene cu sediul în Marea Britanie, îndemnate să se mute în Europa, după Brexit

Postat la 22 martie 2017 84 afişări

Liderii europeni au avertizat companiile aeriene precum easyJet, Ryanair şi British Airways că vor trebui să-şi schimbe sediul şi să vândă acţiuni naţionalilor europeni dacă doresc să continue să zboare pe rute în interiorul Europei continentale, după Brexit, informează The Guardian.

Companiile aeriene cu sediul în Marea Britanie, îndemnate să se mute în Europa, după Brexit

Executivilor principalilor transportatori aerieni le-a fost reamintit în timpul întrevederilor private recente cu oficialii europeni că pentru a continua să opereze pe rute pe continentul european, de exemplu de la Milano la Paris, aceştia trebuie să aibă un sediu pe teritoriul european, iar o majoritate a capitalului acţiunilor lor trebuie să fie deţinută de UE.

Dezvoltarea, ce are loc înaintea declanşării articolului 50, asigură cel mai probabil restructurarea companiilor aeriene, fapt ce va avea consecinţe economice pentru Marea Britanie, inclusiv pierderea slujbelor.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.