Compania unde angajaţii lucrau cu băutura pe birouri este în faza în care cheltuie mai mult decât produce, pierzând câteva MILIOANE de dolari ZILNIC

Postat la 26 septembrie 2019 6487 afişări

Compania unde angajaţii lucrau cu băutura pe birouri este în faza în care cheltuie mai mult decât produce, pierzând câteva MILIOANE de dolari ZILNIC

WeWork este un start-up specializat în oferirea spaţiilor comune de lucru, domeniu cunoscut sub numele de coworking. La fel ca multe alte start-up-uri, WeWork este în faza în care cheltuie mai mult decât produce, pierzând câteva milioane de dolari zilnic.

Prin urmare, cei de la Bloomberg scriu că WeWork ar putea rămâne fără bani până în primăvara anului viitor.

Listarea la bursă a fost anulată din cauza fostului CEO, Adam Neumann, care a fost acuzat de conflict de interese după o serie de investiţii imobiliare private. Recent, Neumann a anunţat că va renunţa la rolul de CEO al companiei ş…i va ceda o parte din controlul asupra companiei, dupa ce planurile de listare a acesteia s-au lovit de obstacole. Potrivit Wall Street Journal, de la anunţarea unei potenţiale listări, compania a fost subiectul mai multor numeroase critici şi a pierdut 2 miliarde de dolari în 2018.

Tot anul trecut, Neumann s-a confruntat şi cu un proces intentat de o fostă angajată, care spunea că există probleme legate de hărţuirea sexuală şi alte comportamente nepotrivite în spaţiul de lucru. În declaraţia ei, a menţionat faptul că la interviul de angajare, Neumann i-a oferit shoturi de tequila.

Tequila nu a lipsit de pe mesele angajaţilor nici în 2016, când Neumann i-a anunţat, la sediul central al companiei, că trebuie să renunţe la 7% din efectivul total de angajaţi - ulterior, cei prezenţi la momentul anunţului au fost serviţi cu shot-uri de tequila şi alte băuturi.

Chiar sistemul de business al WeWork este acum analizat de specialişti: compania închiriază spaţii pe termen lung (15 ani este media), le renovează şi le subînchiriază companiilor. Problema este că WeWork va trebui să plătească, în următorii 15 ani, facturi cumulate de 47 miliarde dolari, în vreme ce contractele din acest moment ar urma să le aducă 4 miliarde de dolari.

Reducerea numărului de angajaţi este prima soluţie luată în calcul de analişti: compania a cheltuit anul trecut 184 milioane dolari pentru salarii şi alte 23 milioane dolari în compensaţii pe acţiuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
spatii,
fonduri,
lider,
cheltuieli,
comune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.