Compania Facebook a fost amendată cu 500.000 de lire sterline de autorităţile britanice

Postat la 11 iulie 2018 40 afişări

Agenţia de protecţia a datelor din Marea Britanie a amendat compania Facebook cu 500.000 de lire sterline pentru încălcarea securităţii datelor personale în legătură cu scandalul Cambridge Analytica, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Compania Facebook a fost amendată cu 500.000 de lire sterline de autorităţile britanice

Oficiul Comisarului pentru Informaţii din Marea Britanie a comunicat că sancţiunea a fost aplicat după ce agenţia a concluzionat că Facebook a eşuat să protejeze datele persoanele ale utilizatorilor săi şi nu a dat dovadă de transparenţă în privinţa modului în care datele sunt colectate de alte entităţi.

"Sancţiunile şi anchetele pedepsesc actori rău intenţionaţi, însă scopul meu real este de a efectua o schimbare şi de a restabili încrederea în sistemul nostru democratic", a declarat Elizabeth Denham, comisarul pentru Informaţii.

În prima semestru al anului în curs, Facebook a obţinut venituri de 500.000 de lire sterline la fiecare cinci minute şi jumătate.

Oficiul Comisarului pentru Informaţii a explicat că nu a putut să aplice în acest caz sancţiunile introduse de Regulamentul european general privind protecţia datelor deoarece faptele s-au petrecut înainte de adoptarea regulamentului. În cazul în care ar fi fost aplicat Regulamentul european general privind protecţia datelor - care prevede amenzi de până la 4% din veniturile globale - Facebook risca o sancţiune în valoare de până la 1,4 miliarde de lire sterline.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.