Operatorul aerian Wizz Air anunţă un proces de restructurare: „Angajaţii care au părăsit compania au fost informaţi că înscrierea lor în procesul de recrutare va fi binevenită”

Autor: Ioana Matei Postat la 08 iunie 2020 4304 afişări

Operatorul aerian Wizz Air anunţă un proces de restructurare: „Angajaţii care au părăsit compania au fost informaţi că înscrierea lor în procesul de recrutare va fi binevenită”

În luna aprilie, operatorul aerian Wizz Air a anunţat într-un comunicat de presă că 1.000 de angajaţi, reprezentând 19% din forţa de muncă a companiei, vor fi disponibilizaţi. Totuşi, potrivit anunţurilor făcute de companie în ultimele zile, operatorul aerian mizează pe o expansiune puternică, cu 20 de baze noi planificate pentru deschidere în  anul curent.

Printre bazele noi anuntate de companie se numara Salzburg, Tirana, Milano, Larnaca. Anterior, tot în luna mai, compania şi-a anunţat expansiunea pe aeroporturile din Viena şi Abu Dhabi.

Odată cu lansarea noilor baze, Wizz Air  comunica noi sesiuni de recrutare: „Căutăm constant candidaţi veseli, energici şi optimişti pentru posturile de însoţitori de zbor din bazele aflate în Europa Centrală şi de Est”, spun reprezentanţii companiei pe pagina destinată recrutării noilor candidaţi.

În luna aprilie, compania confirma că are un bilanţ contabil puternic şi bani cash în valoare 1,5 miliarde de dolari la finalul lui martie 2020, aceasta fiind una dintre cele mai bune poziţionări din industria aeriană. Totuşi, subsidiara din Regatul Unit a Wizz Air a primit şi un ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de lire sterline de la Guvernul britanic.

La solicitarea Business MAGAZIN, reprezentanţii Wizz Air au oferit un răspuns referitor la strategia în materie de recrutare a companiei:

Ca urmare a situaţiei cauzate de pandemia COVID-19, Wizz Air, ca orice altă companie aeriană, trece printr-un proces de restructurare în ceea ce priveşte operaţiunile companiei şi îşi reorganizează structura. Am anunţat recent trei noi baze în Milano Malpensa, Tirana şi Larnaca şi 51 de noi rute în reţeaua noastră. Datorită acestui fapt, unii dintre însoţitorii de zbor şi piloţii de la bazele existente vor fi relocaţi la noile baze şi, drept urmare, păstrăm procesul de recrutare pentru bazele din reţeaua noastră actuală. Angajaţii care au părăsit compania au fost informaţi că înscrierea lor în procesul de recrutare va fi binevenită.”

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.