Comisia juridică a avizat începerea urmăririi penale a Elenei Udrea. Cererile de reţinere şi arestare nu au întrunit voturile necesare. Udrea: "Este deja puşcăria în colecţia de toamnă-iarnă"

Autor: Alina Novaceanu Postat la 23 octombrie 2015 42 afişări

Comisia juridică a Camerei a avizat, vineri, cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea. Pe de altă parte, cererile DNA de reţinere şi arestare nu au întrunit numărul de voturi pentru aprobare, fiind înregistrate 11 voturi "pentru", faţă de 12 necesare pentru aviz. Deputatul Elena Udrea a declarat, după ce a fost audiată de colegii ei din Parlament, că le-a cerut să voteze cum cred că este bine pentru România, arătând că pentru ea puşcăria nu este un subiect vesel, "este deja puşcăria în colecţia de toamnă-iarnă".

UPDATE 13:41 - Comisia juridică nu aprobă nici cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a Elenei Udrea

Comisia juridică nu aprobă nici cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica precizând că nu a fost întrunit numărul de voturi pentru aviz, fiind înregistrate 11 opţiuni "pentru", 7 "împotrivă", 3 abţineri şi un vot anulat.

UPDATE 13:27 - Cererea DNA de reţinere a Elenei Udrea nu a întrunit în comisie numărul de voturi pentru aprobare

Cererea DNA de reţinere a deputatului Elena Udrea nu a întrunit în Comisia juridică numărul de voturi pentru aprobare, a anunţat vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica, care a precizat că au fost înregistrate 11 voturi "pentru", faţă de 12 necesare pentru aviz.

Astfel, au fost înregistrate 11 voturi "pentru", opt "împotrivă", 2 abţineri şi un vot anulat, la şedinţa comisiei fiind prezenţi 22 de deputaţi.

Nica a precizat că membrii comisiei urmează să precizeze în raport rezultatul votului şi faptul că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea cererii de încuviinţare a reţinerii Elenei Udrea, iar plenul Camerei va decide.

UPDATE 13:19 - Udrea, după audierea în comsie: Am atâtea lucruri să spun procurorilor când mă vor chema să mă întrebe

Udrea a arătat că are multe lucruri să le spună procurorilor, când o vor chema să o întrebe.

"Nu pot să vă spun pentru că dosarul este secret, pentru că procurorii nici măcar nu m-au chemat să mă întrebe. Am atâtea lucruri să le spun când mă vor chema să mă întrebe, încât mă gândesc că sper să aibă dorinţa şi interesul să asculte ce am eu de spus", a afirmat Udrea.

Ea a spus că le-a cerut deputaţilor să facă aşa cum cred că este mai bine pentru România.

"Am cerut deputaţilor să facă ce cred ei că este mai bine pentru România. Am spus să facă ce cred dânşii că este bine pentru România. Până la urmă, suntem în Parlamentul României, iar Parlamentul României este forul legislativ, este puterea legislativă în această ţară, câtă vreme există democraţie, puterea este la Parlament, Parlamentul este format din oameni mai buni, mai puţin buni ca toată societatea şi le-am spus că facă cum consideră ei că trebuie să arate România de acum încolo", a adăugat Udrea.

Întrebată dacă este pregătită pentru o nouă încarcerare, Udrea a spus: "Dacă nu ar fi un subiect atât de trist, aş răspunde cu o glumă, dar puşcăria nu este un subiect vesel la mine, este deja puşcăria în colecţia de toamnă-iarnă. A fost primăvară-vară, văd că la fiecare sezon este câte o cerere de arestare. Niciodată nu eşti pregătit pentru aşa ceva".

Comisia juridică a luat în discuţie, vineri, cererile de începere a urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elenei Udrea, la prima parte a şedinţei fiind prezentă şi Udrea, însoţită de un avocat.

La comisie au fost prezenţi 20 de deputaţi, membri ai comisiei.

Şedinţa s-a desfăşurat în absenţa presei.

Elena Udrea a fost prezentă încă de dimineaţă la Parlament pentru a studia în continuare dosarul.

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea umrăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMISIE,
UDREA,
aviz,
urmarire penala
/actualitate/comisia-juridica-a-avizat-inceperea-urmaririi-penale-a-elenei-udrea-cererile-de-retinere-si-arestare-nu-au-intrunit-voturile-necesare-udrea-este-deja-puscaria-in-colectia-de-toamna-iarna-14859791
14859791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.