Comerţul online se îndreaptă spre 2 mld. euro în acest an

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 mai 2014 119 afişări

Piaţa de comerţ electronic din România, estimată anul trecut la circa un miliard de euro, are cel mai mare potenţial de creştere din regiune, în condiţiile în care există încă multe industrii care nu s-au dezvoltat şi în mediul online şi în care doar 20% dintre cei 10 milioane de utilizatori de internet cumpără de pe site-urile de e-commerce.

Comerţul online se îndreaptă spre 2 mld. euro în acest an

"Avem încă foarte multe industrii care nu sunt în mediul online - marii retaileri, jucătorii din piaţa de ticketing (bilete la evenimente), de cadouri şi turism", spune Daniel Nicolescu, country manager al PayU România.

El a adăugat că în România, unde sunt 20 de milioane de locuitori, se generează vânzări în mediul online de un miliard de euro, iar în Cehia, care are o populaţie la jumătate, piaţa de comerţ electronic este de 1,7 miliarde de euro. În Polonia, cea mai mare piaţă din regiune - cu 38 de milioane de persoane, veniturile realizate de magazinele online sunt de 5 ori mai mari - 5 miliarde de euro. "Performanţa pe fiecare cetăţean este diferită de la ţară la ţară. De aici şi oportunitatea noastră de a creşte, cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori am putea ajunge la sfârşitul anului chiar şi la o piaţă de 2 miliarde de euro", a completat Nicolescu.

Piaţa locală de comerţ electronic creşte anual cu circa 30-35%. "Piaţa locală va creşte atât prin înmulţirea numărului de cumpărători online, cât şi prin intrarea diverşilor competitori în piaţă. În următoarea perioadă vor intra din ce în ce mai mulţi competitori pe piaţă fie din direcţia magazinelor offline care îşi deschid şi magazine online, fie competitori mari internaţionali care vor să intre pe piaţa din România tocmai pentru că creşterea prognozată este atât de mare, de 30-35% faţă de doar 5% cât se prognozează pentru ţările din estul Europei", a spus Camelia Ganga, director de marketing al magazinului online Fashion Days.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comertul-online-se-indreapta-spre-2-mld-euro-in-acest-an-12632726
12632726
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.