Comerţul angro duduie: Afacerile din comerţul angro au crescut cu peste 9% în primele 7 luni

Postat la 14 septembrie 2018 37 afişări

În perioada ianuarie-iulie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (în centrele angro) a crescut faţă de perioada ianuarie-iulie 2017 atât ca serie brută, cu 9,3%, cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 8,9%, arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comerţul angro duduie: Afacerile din comerţul angro au crescut cu peste 9% în primele 7 luni

Avansul vânzărilor din centrele angro a fost înregistrat ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+16,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+13,2%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+11,5%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,8%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+9,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (+8,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,4%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,9%).

 

Pe seria ajustată sezonier au fost consemnate creşteri ale comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+24,1%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+14,2%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+11,1%), comerţului cu ridicata nespecializat (+10,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,0%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+8,2%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,6%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,9%).

 

În luna iulie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în termeni nominali faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,6%, iar ca serie ajustată sezonier a scăzut cu 1,1%.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.