Comandă record pentru Rolls Royce: va livra motoare de avioane de 9 miliarde dolari pentru Emirates

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 17 aprilie 2015 194 afişări

Rolls Royce a primit cea mai mare comandă din istoria sa, în valoare de 9,2 miliarde de dolari, urmând să livreze 900 de motoare Trent pentru avioane companiei aeriene Emirates.

Cele 900 de motoare comandate de Emirates vor asigura funcţionarea a 50 de aeronave Airbus A380, care fi folosite pentru efectuarea unor curse începând cu anul viitor, relatează Financial Times.

Rolls Royce este al doilea mare constructor de motoare pentru avioane la nivel mondial, după grupul american General Electric.

Aceasta este prima dată când compania aeriană din Emiratele Arabe Unite cumpără motoare de la constructorul bitanic pentru flota de care dispune. Până în prezent, Emirates a comandat motoare de la Engine Alliance, producător deţinut de General Electric şi Pratt&Whitney.

Acţiunile Rolls Royce au urcat cu 2,1% pe bursa din Londra, în urma anunţului referitor la comanda primită din partea Emirates, potrivit Reuters.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROLLS ROYCE,
COMANDĂ,
/actualitate/comanda-record-pentru-rolls-royce-va-livra-motoare-de-avioane-de-9-miliarde-dolari-pentru-emirates-14126095
14126095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.