Colecţii de case în miniatură, un nou hobby al americanilor

Postat la 16 ianuarie 2016 512 afişări

Colecţii de case în miniatură, un nou hobby al americanilor

Se colecţionează timbre, maşini, monede, bijuterii şi tot felul de alte obiecte – de ce nu s-ar colecţiona şi construcţii?  Cu această idee au venit nişte companii americane, printre care Revolution Precrafted Properties, care oferă posibilitatea celor interesaţi să comande unul sau mai multe exemplare din căsuţe sau pavilioane proiectate de arhitecţi renumiţi, scrie New York Times.

Doritorii trebuie însă să se înarmeze cu răbdare, deoarece comenzile se livrează abia peste câteva luni de la primirea lor. Pavilioanele costă între 35.000 şi 450.000 de dolari, iar căsuţele între 250.000 şi mai bine de 450.000, preţ în care intră sisteme de încălzire, aer condiţionat, băi şi bucătării, dar nu şi transportul.

Oferta Revolution Precrafted Properties răspunde apetitului colecţionarilor foarte bogaţi, care ţin morţiş să aibă piese de mobilă în ediţie limitată, opere de artă contemporană şi - de ce nu, dacă se poate - construcţii mici care se pot transporta la locul unde doresc să le expună.

Pentru realizarea căsuţelor şi pavilioanelor, fondatorul Revolution Precrafted Properties, Robbie Antonio, a apelat nu numai la arhitecţi cunoscuţi, printre care Zaha Hadid, dar şi la designeri, artişti şi chiar creatori de modă. Misiunea acestora este de a concepe construcţii care au o suprafaţă cuprinsă între 50 şi 250 de metri pătraţi ce pot fi asamblate la locul ales de client din componente prefabricate, care trebuie neapărat să încapă într-un singur container.

Alte companii care oferă colecţionarilor căsuţe prefabricate sunt Cocoon9, ale cărei construcţii cu suprafaţa de 45 de metri pătraţi costă aproape 300.000 de dolari, sau Lindal.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/colectii-de-case-in-miniatura-un-nou-hobby-al-americanilor-14965536
14965536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.