Colecţia de artă BCR va fi expusă în cadrul evenimentului Art Safari Bucureşti 2018

Autor: Andra Stroe Postat la 16 aprilie 2018 124 afişări

Banca Comercială Română va expune în cadrul celei de-a cincea ediţii a evenimentului cultural Art Safari Bucureşti, care va avea loc între 11-20 mai, în Piaţa George Enescu din Bucureşti, o parte a colecţiei private de artă pe care o deţine.

Colecţia de artă BCR va fi expusă în cadrul evenimentului Art Safari Bucureşti 2018

„Arta este considerată adesea ca una dintre singurele constante din viaţa noastră. BCR a colecţionat, de-a lungul timpului, valori ale creaţiei artistice, pe un traseu paralel muzeelor şi colecţiilor. Colecţia băncii, care cuprinde şi o secţiune de artă contemporană, s-a dezvoltat în principal pe coordonatele stilistice ale perioadei interbelice. Este o epocă în care mari artişti, cu viziuni puternic individualizate, au contribuit la apariţia unei arte româneşti cu o abordare diversificată a momentelor din spaţiul românesc, dar şi în Europa, în consonanţă cu marile direcţii estetice ale epocii”, a declarat Ionuţ Stanimir, director executiv direcţia de comunicare BCR.

În cadrul expoziţiei, „50 de pictori impresionişti din colecţia BCR”, care va cuprinde opere care nu se află în circuitul public, vor fi expuse lucrări lucrări ale marilor artişti români, precum Tonitza, Petraşcu, Pallady, Dărăscu, Ressu, Ţuculescu, Baba şi Bernea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.