Codul galben de caniculă pentru aproape toată ţara a intrat în vigoare. În unele zone, nopţile vor fi tropicale

Autor: Roxana Din Postat la 11 august 2019 112 afişări

Avertizarea cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru aproape toată ţara a intrat în vigoare duminică, meteorologii avertizând că se vor înregistra temperaturi de 38 de grade Celsius la umbă şi că, în unele zone, nopţile vor fi tropicale.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valul de căldură va persista şi se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) şi marţi (13 august) în toate zonele de câmpie şi de podiş, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade Celsius, mai ridicate până spre 37-38 de grade, duminică (11 august) în sud-vestul ţării, iar luni (12 august) şi marţi (13 august) în vest, nord-vest şi local în sud.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANCULĂ,
ROMÂNIA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.