Cod ROŞU de viscol prelungit în şapte judeţe

Postat la 06 ianuarie 2017 166 afişări

Meteorologii au prelungit codul roşu de viscol pentru Constanţa şi Tulcea până la ora 18.00, iar în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea până la ora 16.00. Judeţul Constanţa este complet izolat după ce toate drumurile judeţene şi naţionale, dar şi A2, au fost închise din cauza viscolului puternic.

Cod ROŞU de viscol prelungit în şapte judeţe

UPDATE 12:48 Mai mulţi navetişti din Buzău, împiedicaţi să ajungă acasă din cauza drumurilor închise

Mai mulţi navetişti care se întorceau acasă după o noapte de muncă, din Buzău în localitatea Poşta Câlnău, au fost opriţi din drum din cauza ninsorilor, muncitorii devenind recalcitranţi, însă autorităţile nu au cedat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că navetiştii doreau să ajungă acasă, după muncă, de la Buzău în localitatea Poşta Câlnău.

Autorităţile nu au permis autocarului în care se aflau muncitorii să treacă întrucât DN2 E85 este închis circulaţiei, din cauza viscolului.

"Aproximativ 20 de persoane veneau de la muncă şi se duceau spre casă. Nu le-am lăsat să treacă, toţi au fost opriţi pe DN2 E85 de forţele de ordine în localitatea Mărăcineni”, a spus Aurelia Mitrea.

Navetiştii au insistat să îşi poată continua drumul, spunând că au de parcurs o distanţă mică până acasă, însă autorităţile nu au cedat.

"Trebuie să fim fermi. Era urgie. Viscolul era foarte puternic. Vizibilitatea era zero. La 200 de metri distanţă dacă se întâmpla ceva cine răspundea? Ne-au spus să-i lăsăm să treacă, să ne facem că nu-i vedem. Nu i-am lăsat”, a afirmat prefectul.

Autorităţile le-au propus muncitorilor să fie găzduiţi în Primăria din Mărăcineni până când drumul va fi deblocat, însă aceştia au refuzat şi s-au întors în autogara din Buzău.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.