Cod ROŞU de caniculă sâmbătă. Restricţii de circulaţie, în 20 de judeţe

Postat la 30 iunie 2017 409 afişări

Vremea va continua să se încălzească vineri, astfel că valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Au fost emise un cod galben şi unul portocaliu pentru aproape toată România. De asemenea, au fost anunţate restricţii de circulaţie, iar primăriile au luat măsuri specifice pentru vremea caniculară. UPDATE: ANM a emis un cod roşu de caniculă, sâmbătă, pentru 19 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Cod ROŞU de caniculă sâmbătă. Restricţii de circulaţie, în 20 de judeţe

COD ROŞU, sâmbătă, în 19 judeţe şi în municipiul Bucureşti

 

Sâmbătă, 1 iulie, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vaslui şi Iaşi, precum şi în municipiul Bucureşti şi în zona joasă de relief a judeţelor Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău şi Neamţ, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 şi 41 de grade, iar în sudul Olteniei şi al Munteniei valorile termice vor urca spre 42...44 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 şi 84 de unităţi, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.