Cod portocaliu de vânt şi ninsori în mai multe judeţe din centrul şi estul ţării

Postat la 17 ianuarie 2018 280 afişări

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori şi vânt pentru Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău. De asemenea, se anunţă viscol şi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură.

Cod portocaliu de vânt şi ninsori în mai multe judeţe din centrul şi estul ţării

Pentru Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău avertizarea intră în vigoare joi, la ora 01.00, fiind valabilă până la ora 17.00.

Meteorologii anunţă intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75...85 km/h şi temporar ninsoare viscolită.

Miercuri, la ora 18.00, va intra în vigoare un alt cod portocaliu, valabil până joi la ora 20.00, pentru Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură. În aceste zone, viteza vântului la rafală va depăşi 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.