Cod GALBEN de vijelii, până marţi dimineaţă. Din 9 august, valul de căldură se extinde şi se intensifică

Postat la 07 august 2017 572 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni atenţionări cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru zonele deluroase şi montane, precum şi în Transilvania, Moldova şi Maramureş.

Cod GALBEN de vijelii, până marţi dimineaţă. Din 9 august, valul de căldură se extinde şi se intensifică

Prima atenţionare a meteorologilor a intrat în vigoare luni la ora 13.00 şi va expira la ora 20, fiind afectate regiunile vestice, nordice, centrale şi nord-estice şi zonele de munte.

Astfel, luni, îndeosebi în zonele deluroase şi montane, precum şi în Transilvania, Moldova şi Maramureş, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin vijelii, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi în cursul serii şi în regiunile sudice, dar pe arii mai restrânse.

Vezi mai multe detalii pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.