Coca-Cola HBC a investit 7 milioane de euro într-o nouă linie de îmbuteliere

Autor: Ioana Matei Postat la 30 iunie 2017 192 afişări

Coca-Cola HBC România, cea mai mare companie din industria locală de băuturi a anunţat o investiţie de 7 milioane de euro, direcţionată spre o linie de producţie de mare viteză pentru îmbutelierea dozelor, în fabrica de la Timişoara. Aceasta are o capacitate maximă de producţie de 90.000 doze/oră.

Coca-Cola HBC a investit 7 milioane de euro într-o nouă linie de îmbuteliere

Noua linie de îmbuteliere doze lansată de Coca-Cola HBC România în fabrica din Timişoara este, în prezent, cea mai rapidă de pe piaţa locală şi are un înalt grad de automatizare de ultimă generaţie. Capacitatea sa zilnică de producţie este de două milioane de doze. De asemenea, în cadrul fabricii din Timişoara, aceasta este linia cea mai eficientă din punct de vedere energetic (410 kW / h) şi linia cu cel mai mic consum de apă pe litru de băutură produsă (1,1L). Proiectul a demarat în noiembrie 2016, iar perioada de testare s-a încheiat la sfârşitul lunii mai 2017.

 

„Suntem prezenţi pe piaţa românească de peste 25 de ani şi angajamentul nostru aici este foarte puternic. Acum, ne extindem rădăcinile la nivel local cu o nouă investiţie, în valoare de 7 milioane de euro, într-o linie de îmbuteliere doze de mare viteză. Această investiţie este o nouă confirmare a angajamentului nostru profund faţă de economia şi comunitatea locală. Suntem fericiţi că fabrica noastră din Timişoara dispune acum de cea mai rapidă linie de îmbuteliere pentru băuturi din România. De asemenea, suntem mândri de contribuţia noastră la nivelul comunităţii locale. Ne angajăm să investim în continuare, România este o piaţă foarte importantă în cadrul grupului Coca-Cola HBC, şi suntem foarte încântaţi de ceea ce urmează”, a declarat Jaak Mikkel, general manager Coca-Cola HBC România.

 

„Am aflat cu bucurie de extinderea capacităţii de producţie a fabricii Coca-Cola HBC din Timişoara. Coca-Cola oferă un exemplu de angajament demn de urmat, cu o prezenţă puternică în România de peste 25 de ani. Coca-Cola, unul dintre cele mai relevante branduri americane, susţine crearea de noi locuri de muncă pe piaţa românească şi continuă să sprijine comunităţile în care operează prin intermediul programelor de responsabilitate socială.”, a declarat Excelenţa Sa Hans G. Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România, în cadrul evenimentului.

 

Noua linie de îmbuteliere doze are la bază un sistem inovator de umplere, de ultimă generaţie, patentat de Krones - lider european în furnizarea de tehnologii pentru producerea de băuturi şi ambalaje - iar funcţionarea sa este asigurată de patru specialişti pe fiecare tură, susţinuţi de experţi din celelalte departamente ale fabricii. Cu o capacitate maximă de producţie de 90.000 de unităţi pe oră, în doze de 330 ml şi 500 ml, noua line va deservi atât piaţa românească, cât şi pieţele europene, în viitor.  

 

Fabrica Coca-Cola HBC din Timişoara a fost inaugurată în data de 12 august 1995. La acel moment, existau trei linii de producţie, toate înlocuite ulterior cu echipamente noi şi moderne. În fabrica din Timişoara se îmbuteliază în prezent produse din gama Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea şi Joy. Aceste produse deservesc atât piaţa românească (cu excepţia Joy), cât şi alte ţări, în care fabrica din Timişoara exportă - Bulgaria, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Grecia şi alte ţări din zonă. Ambalajele produse şi îmbuteliate în fabrica din Timişoara, pe lângă dozele de 330 ml şi 500 ml, includ: PET de 750 ml (unic în Europa), PET de 1,5 L, PET de 2 L şi PET de 2,5 L, pentru băuturile răcoritoare carbogazoase, şi PET de 500 ml şi PET de 1,5 L pentru produsele îmbuteliate în condiţii aseptice.

 

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unităţi. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operaţiuni în 28 de ţări, servind o populaţie de aproximativ 590 milioane de oameni. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.