Cluj-Napoca: Impactul direct al UBB în economia oraşului este de 190 de milioane de euro

Postat la 18 ianuarie 2018 143 afişări

Impactul direct al Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) în economia municipiului Cluj-Napoca este de 190 de milioane de euro, reprezentând cheltuielile studenţilor, ale angajaţilor universităţii, dar şi sumele de bani cheltuite de vizitatorii studenţilor şi de studenţi în timpul admiterii.

Cluj-Napoca: Impactul direct al UBB în economia oraşului este de 190 de milioane de euro

Andrei Chircă, doctorand al Facultăţii de Studii Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), realizatorul studiului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că a luat în considerare datele anului 2015, cercetarea referindu-se la nivelul studenţilor la forma de învăţământ cu frecvenţă, la nivelurile licenţă, master şi doctorat.

„Am iniţiat o anchetă sociologică din care rezultă că impactul direct al UBB în economia municipiului Cluj-Napoca este de 190 de milioane de euro, din care 71% o reprezintă cheltuielile făcute de studenţi. Alte cheltuieli sunt reprezentate de cheltuielile angajaţilor, cheltuielile directe ale Universităţii pentru bunuri şi servicii şi sume de bani generate de cheltuielile făcute în Cluj-Napoca de vizitatorii studenţilor şi studenţi din perioada admiterii. Studiul a luat în considerare datele anului 2015 şi a fost realizat doar la nivelul studenţilor la forma de învăţământ cu frecvenţă, la nivelurile licenţă, master şi doctorat”, a spus Chircă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.