Ciucă, despre protestul din 10 august: Oameni nevinovaţi au căzut victime violenţelor nejustificate

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 august 2022 31 afişări

Premierul Nicolae Ciucă spune, la patru ani de la protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei, că „oameni nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate” şi să asigurări că actuala coaliţie de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare.

Ciucă, despre protestul din 10 august: Oameni nevinovaţi au căzut victime violenţelor nejustificate

„Au trecut patru ani de la protestul din 10 august în care oameni nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate. Vreau să dau garanţia şi să asigur că actuala coaliţie de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare şi că niciodaă nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violenţe. Garantez, de asemenea, că vom pune la dispoziţia justiţiei tot ceea ce este necesar, astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt”, spune Nicolae Ciucă la începutul şedinţei Guvernului.

El afirmă că persoanele vinovate de evenimentele petrecute în urmă cu patru ani trebuie să răspundă în faţa legii.

„Subliniez că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală în arhitectura statului şi are menirea principală să asigure tot ceea ce e necesar pentru siguranţa cetăţeanului, iar cei care se fac vinovaţi de exces sau de abuz în exercitarea atribuţiilor funcţionale trebuie să fie traşi la răspundere în conformitate cu prevederile legale”, conchide premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
10 august,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.