Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară. Mii de gospodării au rămas fără curent electric

Postat la 29 octombrie 2017 195 afişări

Circulaţia în Pasul Tihuţa, unde viscoleşte şi ninge abundent, se desfăşoară, duminică, în condiţii de iarnă, autorităţile făcând apel la şoferi să nu plece la drum dacă nu au autoturismele echipate. Se circulă dificil şi în Maramureş, iar în Harghita sunt drumuri închise. Mii de oameni nu au curent

Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară. Mii de gospodării au rămas fără curent electric

Drumarii acţionează, duminică, în Pasul Tihuţa cu 5 utilaje şi au pregătit 1.000 de tone de material antiderapant.

„În această zonă este viscol, dar se circulă in condiţii bune, utilajele sunt pregătite să acţioneze, s-a împrăştiat material antiderapant (sare) pentru a se evita formarea poleiului şi s-au montat 2.000 de metri liniari de parazăpezi”, anunţă purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bistriţa-Năsăud, Oana Gherman.

Două drumuri naţionale închise şi peste 100 de familii, fără energie electrică, în Harghita

Două drumuri naţionale au fost închise, duminică, în judeţul Harghita, din cauza ninsorii şi a vijeliei, care au doborât mai mulţi copaci pe carosabil, iar peste 100 de familii au rămas fără energie electrică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Drumul Naţional 12C, între localităţile harghitene Gheorghieni şi Lacu Roşu, a fost închis pe o distanţă de 27 de kilometri, din cauza vântului puternic şi ninsorii, care au doborât mai mulţi copaci.

De asemenea, şi Drumul Naţional 13 B, în zona Pasului Bucin, între localităţile Praid şi Joseni, este închis, iar pompierii militari degajează arborii căzuţi pe carosabil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.