Cioloş anunţă că PLUS îl susţine în continuare pe Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei

Autor: Diana Grigore Postat la 08 decembrie 2019 116 afişări

Cioloş anunţă că PLUS îl susţine în continuare pe Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei

Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, că PLUS va merge la alegerile pentru Primăria Capitalei cu Vlad Voiculescu şi că va negocia cu USR şi PNL în vederea susţinerii acestuia. Reacţia vine în contextul în care USR Bucureşti la desemnat pe Nicuşor Dan drept candidatul la Primăria Capitalei.

„Înţelegerea noastră a fost că vom avea candidaţi comuni ai alianţei. Luni vom avea ocazia să discutăm cu colegii de la USR, sda vedem care e aborades lor, ce au discutat şi decis astăzi. Dacă mergem cu un candidat comun al alianţei, am decis că fiecare partid îşi stabileşte un candidat din cadrul partidului, apii alegem un candidat comun al alianţei. Înţeleg că USR a decis să susţină un candidat independent, Nicuşor Dan nu mai e membru al partidului. Nu vrem să mai facem greşeală pe care a făcut-o opoziţia în 2016 să prezinte mai mulţi candidaţi şi să piardă alegerile la Bucureşti. Suntem convinşi că avem o şansa mare să câştigăm alegerile locale la Primăria Capitalei şi suntem gata să facem tot ce ţine de noi pentru a avea un candidat comun cu susţinere solidă. Noi credem că Vlad Voiculescu poate fi acest candidat care să aibă susţinerea alianţei, e din alianţă Voiculescu. Suntem gata să negociem şi cu cei de la PNL”, a spus Dacian Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PLUS a precizat că luni va avea loc o discuţie cu reprezentanţii USR, deoarece înţelegerea alianţei a fost ca fiecare partid să vină cu un candidat din partid, iar Nicuşor Dan este independent. „O să vedem în ce mpsurp suntem dispuşi să susţinem un candidat independent. Vom ajunge la un numitor comun. Vom avea un candidat unic, comun, care va fi susţinut de alianţă”, a spus Cioloş.

Reacţia vine în contextul în care deputatul independent Nicuşor Dan a fost validat, sâmbătă, pentru a candida din partea filialei USR Bucureşti la Primăria Capitalei.

Potrivit liderului USR Bucureşti, Nicuşor Dan a obţinut 57 de voturi, Mihnea Bărbulescu 20 de voturi şi Dragoş Dragoteanu a obţinut doar două voturi.

Dumitru Dobrev a precizat pentru MEDIAFAX că în perioada următoare vor exisra negocieri cu PLUS şi cu PNL în vederea susţinerii unui candidat comun al partidelor de dreapta pentru Primăria Capitalei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cioloŞ,
voiculescu,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.