Cinepolitica 2018 va fi deschis de cel mai nou film regizat de Fatih Akin

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 aprilie 2018 107 afişări

Cel mai nou lungmetraj al regizorului Fatih Akin, "In The Fade", o puternică dramă inspirată de crimele xenofobe ale unui grup de neo-nazişti, premiat la Cannes şi Globurile de Aur, va deschide cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, care va avea loc în perioada 18 - 22 aprilie la Cinema Elvire Popesco şi Institutul Balassi din Bucureşti.

Cinepolitica 2018 va fi deschis de cel mai nou film regizat de Fatih Akin

Premiat la Festivalul de la Cannes 2017, pentru cea mai bună actriţă (Diane Kruger), câştigător al unui Glob de Aur pentru film străin şi cu o coloană sonoră memorabilă, semnată de Josh Homme, solistul formaţiei Queens Of The Stone Age, "În întuneric/ In The Fade" a reprezentat şi propunerea Germaniei la Oscar 2018.

"In The Fade" va fi distribuit în cinematografele din România de Independenţa Film, din 20 aprilie.

Un alt film care a atras atenţia prin distribuţia sa şi care face parte din selecţia Cinepolitica 2018 este "Interpretul/ The Interpreter", un road movie dulce-amărui în regia lui Martin Sulik, care îi are în rolurile principale pe marele cineast ceh Jiri Menzel şi pe charismaticul actor austriac Peter Simonischek ("Toni Erdmann"). Oscilând între comedie şi tragedie, "Interpretul" plimbă spectatorul prin Slovacia profundă de după cel de-Al Doilea Război Mondial, alături de cei doi bărbaţi, unul evreu, celălalt urmaşul unui ofiţer nazist, urmăriţi de un trecut întunecat şi ambiguu.

Din selecţia Cinepolitica nu lipsesc nici producţiile autohtone. "Un pas în urma serafimilor", lungmetrajul de debut al regizorului Daniel Sandu, recent premiat cu opt trofee Gopo, printre care cele pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, este o poveste inspirată din viaţa cineastului. Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot, încearcă să se adapteze într-un seminar teologic ortodox, dar curând descoperă că sistemul este corupt şi abuziv, iar minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar. Proiecţia va fi urmată de dezbaterea "Politică, compromisuri şi constrângeri în sistemul religios".

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.