Cine vrea o „vaccicanţă”? Una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor a anunţat că vrea să îşi vaccineze turiştii la sosire

Autor: Ioana Matei Postat la 16 aprilie 2021 3429 afişări

Cine vrea o „vaccicanţă”? Una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor a anunţat că vrea să îşi vaccineze turiştii la sosire

Insulele Maldive au fost prima destinaţie turistică ce şi-au redeschis larg porţile pentru cetăţenii lumii în vremuri de COVID, iar acum încearcă să „ia faţa” celorlalte destinaţii când vine vorba de turismul în scopuri de vaccinare. 

Autorităţi care reprezintă arhipelagul din Oceanul Indian şi-au anunţat planurile de a oferi vaccinarea turiştilor la sosire în ideea de a atrage şi mai mulţi turişti, potrivit CNN. 

 

Dr. Abdulla Mausoom, ministrul turismului din Insulele Maldive a confirmat pentru CNN că vor dezvolta schema de turism „3V”: „Vizită, Vaccin şi Vacanţe”. 

 

Potrivit lui Mausoom, ţara plănuieşte să ofere două doze de vaccin vizitatorilor, ceea ce înseamnă că cei care vin acolo în acest scop, va trebui să stea câteva săptămâni pentru a-şi face şi rapelul. 

 

El speră că acest program va ajuta la revenirea turismului la nivelurile pre-pandemie, când media anuală a vizitatorilor ajunsese la 1,7 milioane de persoane. 

 

Potrivit ministrului citat de CNN, ţara a primit donaţii de vaccin din India, China, precum şi prin intermediul schemei de vaccinare Covax a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii; aşteaptă acum o comandă suplimentară dn Singapore. El nu a specificat însă dacă turiştii vor fi nevoiţi să plătească vaccinul. 

 

În prezent, cel puţin 500 de complexuri turistice şi case de oaspeţi sunt disponibile în Maldive pentru turişti; capitala, Male, nu poate fi însă vizitată. Insulele şi-au închis graniţele în martie, dar autorităţile de aici speră să le redeschidă fără restricţii tuturor turiştilor internaţionali, în luna iulie. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.